Vacancies

Investment manager (0.8/1.0 fte) 

Vacancy number: 17-436
 

De werkzaamheden

 • U bent namens Universiteit Leiden betrokken bij UNIIQ (www.uniiq.nl), een proof-of-concept fonds dat zich richt op jonge ondernemingen gevestigd in de regio Zuid-Holland die innovatieve technologieën ontwikkelen;
 • U bent verantwoordelijk voor het screenen en scouten van jonge innovatieve bedrijven en natuurlijk ook voor het daadwerkelijk financieren van deze ondernemers. Na het leggen van de juiste contacten, komt u snel en zorgvuldig tot een inschatting van de aantrekkelijkheid van de innovatie en dus investering. Deze legt u vast in een intern projectvoorstel, ter bespreking met uw team. Om een projectvoorstel te beoordelen volgt u deze op de voet, om zo tot gedegen vervolgstappen te kunnen komen. In de beheerfase bent u het eerste aanspreekpunt voor de ondernemer en houdt u nauw contact. Daarna volgt het ‘klaarstomen’ van de onderneming naar de volgende fase in de levenscyclus van het bedrijf, waarbij gebruik wordt gemaakt van een Investor Readiness Roadmap;
 • Daarnaast bent u als fund manager verantwoordelijk voor het beheer en inzet van het Enterprise Leiden Fund. Een investeringsfonds dat leningen uitgeeft aan jonge ambitieuze ondernemende geesten in de regio Leiden;
 • Tot slot maakt u deel uit van de community van HUBspot Leiden (www.hubspotleiden.nl), het nieuwe centrum voor innovatie en ondernemerschap in Leiden waar Luris is gevestigd en vanuit waar u zult werken. Daarnaast zult u veelvuldig in de regio te vinden zijn, voornamelijk in Den Haag en Rotterdam waar UNIIQ kantoor houdt maar ook bijvoorbeeld bij YES!Delft in Delft en ESA-BIC in Noordwijk. De link met HUBspot Leiden en het Enterprise Leiden Fund geeft u de mogelijkheid om in een vroeg stadium in dialoog te zijn met ambitieuze ondernemers om hen te adviseren over financieringsmogelijkheden van hun innovatieve ondernemingen.

Uw profiel

 • U heeft (minimaal) een afgeronde WO opleiding, of heeft dit niveau verkregen door relevante werkervaring;
 • U heeft 3 tot 6 jaar werkervaring;
 • U bent een serieuze gespreks- en sparringpartner voor ondernemers, coaches, investeerders en anderen uit het netwerk van UNIIQ, Luris en HUBspot Leiden;
 • U bent toegankelijk, flexibel en kunt goed naar mensen luisteren;
 • U heeft affiniteit met ondernemerschap, bijvoorbeeld als ondernemer, investeerder, business developer of (start-up) facilitator;
 • U beheerst Nederlands en Engels zowel mondeling als schriftelijk vloeiend;
 • Een zeer grote pré: u heeft kennis en relevante ervaring op het gebied van ondernemingsfinanciering, bijvoorbeeld venture capital;
 • Eveneens een pré: u heeft ondernemerschapservaring.
   

Beschrijving organisatie
Luris begeleidt wetenschappers van de Universiteit Leiden en het LUMC in hun ambitie om relevante kennis toepassing te laten vinden in de maatschappij. Luris helpt bij het opzetten van projecten met bedrijven, maatschappelijke organisaties, subsidieverstrekkers en overheid, door te zorgen voor gezonde relaties met partners en door bestaande relaties optimaal te benutten met het oog op het verrijken van het onderzoekslandschap binnen de Universiteit Leiden en het LUMC.

U komt te werken in het Entrepreneurship team van Luris Het team bestaat uit een directeur, een entrepreneurship advisor en de aan te nemen investment manager. Samen zorgen zij ervoor dat studenten, docenten en wetenschappers met ondernemersaspiratie de juiste ondersteuning krijgen in de vorm van inspiratie, kennis, netwerk en financiering om hun ambities om te zetten in een succesvol bedrijf dat impact maakt op mens en maatschappij. Een mooi voorbeeld hiervan is VarmX: een LUMC spin-off die medicatie op basis van slangengif ontwikkelt om de stolling van bloed bij bloedende patiënten die anti-stollingsmiddelen krijgen weer op gang te helpen.


Wij bieden
U werkt samen in een groeiend, ambitieus en jong team op het snijvlak van wetenschap, kennisintensieve industrie en ondernemerschap. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën, persoonlijke ontwikkeling en groei. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten voor de duur van één jaar met een proeftijd van 2 maanden en de mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.475,- en maximaal € 5.405,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11 of 12).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op www.werkenbij.leidenuniv.nl.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Tim de Jong, tel. 06 30 25 31 56, e-mail t.m.de_jong@luris.nl.

Solliciteren
Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld met een motivatiebrief, cv en een filmpje van max. 1 minuut ( bv. gemaakt met smartphone) met daarin uitgelegd waarom u onze nieuwe investment manager bent kunnen tot en met 3 november 2017 per e-mail worden gericht aan mevrouw Raffi Balder, r.balder@luris.nl.

De eerste ronde gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 14 november tussen 13:00 en 17:00 of op woensdag 15 november tussen 12:00 en 15:00, dus houd deze data alvast vrij.